Notícies

El Congrés contempla obligar a les empreses a portar un registre de la jornada laboral

jornada laboral

El Congrés contempla obligar a les empreses a portar un registre de la jornada laboral

La mesura busca evitar els abusos en les hores extraordinàries

El ple del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts una proposició de llei per obligar a les empreses a portar un registre diari de la jornada laboral dels seus treballadors amb l’objectiu d’evitar l’abús de les hores extraordinàries no pagades. La mesura, proposta pel PSOE, ha comptat amb el suport de Podemos, PNB i UPN i l’abstenció de Ciutadans, amb el que serà tramitada perquè se li puguin proposar esmenes malgrat l’oposició del PP.
La iniciativa proposa modificar l’Estatut dels Treballadors per incloure l’obligació de registrar l’hora d’entrada i sortida de cada treballador. L’empresa haurà de conservar aquests registres durant quatre anys perquè estiguin a la disposició de la Inspecció de Treball i Seguretat Social. També inclou tipificar com a infracció greu els abusos en el temps de treball.

La diputada socialista Rosada de Fruits ha argumentat que és “essencial” per garantir la qualitat de l’ocupació i la conciliació, però també per millorar la situació de les arques de la Seguretat Social, ja que l’excés d’hores extres no abonades també suposa un minvament en cotitzacions. Els sindicats calculen que les hores extraordinàries no pagades crearien més de 26.000 llocs nous de treball.

El popular Carmelo Romero ha defensat que les millores en la qualitat de l’ocupació s’estan debatent en la taula del diàleg social, amb sindicats i patronal.

El Periódico. Madrid – Dimarts, 17/10/2017