El talent que va saltar per la finestra i va marxar

Després d’un plàcid estiu el nostre expert en nòmines, Josep, ha marxat; ningú ho esperava, diversos anys en l’empresa sense cap problema i de sobte, preavís i un fins aviat.

Ens ha deixat aquí, perplexos, a la recerca d’una nova vida laboral, fent-nos conscients del seu descontentament massa tard.

Què motiva la fugida de talent en una empresa?

● Josep estava desmotivat, insatisfet en el seu dia a dia.
Comptar amb un treball que ens proporciona estabilitat és fonamental, però, aquesta no pot ser l’única motivació. Passem molt temps en el nostre lloc de treball i la falta de projecció, formació o nous reptes es converteix finalment en desmotivació.

● Per què no participava a penes en les activitats d’equip?
A l’hora de la selecció hem de buscar que el candidat encaixi amb els requisits i coneixements requerits pel lloc, però, això no servirà si no encaixa amb la cultura de l’empresa i creu en ella.

● Les comparacions, aquest arma de doble tall.
Tendir a donar importància al salari és lògic, però no serà l’única variable que tinguin en compte els nostres treballadors. Tingues en compte que molts d’ells no només coneixeran el valor del seu lloc en el mercat sinó que també faran comparacions amb els seus companys. Una política retributiva basada en l’anàlisi salarial és bàsica.

Com solucionar-ho?

Tindrem moltes possibilitats de gestionar la retenció del talent en l’empresa però cap funcionarà si no controlem de manera correcta els processos de selecció.

Comptar amb eines específiques per a la tasca, definir bé els llocs de la nostra organització o no oferir falses expectatives durant el procés seran claus per a construir un equip de treball sòlid i disminuir la rotació de personal.

INFORMA’T SENSE COMPROMÍS