Blog

5 beneficis de fer servir un ERP al teu departament comptable

ERP

5 beneficis de fer servir un ERP al teu departament comptable

Fa anys que el sector de les PIMES gaudeix del valor de l’automatització. L’avenç tecnològic està guanyant cada cop més importància gràcies a les tecnologies que simplifiquen i acceleren processos, entre ells, els tediosos procediments comptables.

5 beneficis de fer servir un ERP al teu departament comptable 1Les tasques fetes a mà i els petits programes de gestió empresarial es queden limitats a l’hora de satisfer les necessitats actuals dels departaments de comptabilitat. La solució? L’ERP (Enterprise Resource Planning).

Comptant amb un software de gestió ERP, molts dels processos financers i de comptabilitat es poden fer de forma automàtica. Així, simplifiquem les tasques i solucionem els problemes que puguin sorgir.

En aquest article, et mostrem què pot aportar l’ús d’un ERP comptable en la teva empresa.

En què es pot beneficiar la meva empresa del software ERP en comptabilitat?

Existeixen diversos aspectes per als quals el Sistema ERP és l’elecció perfecta:

  1. Evitar duplicitat de dades. Quan fas servir sistemes separats per a gestionar cadascuna de les àrees de la teva empresa, s’ha de traspassar la informació de forma manual d’un sistema a l’altre, corrent els riscos que això suposa.
    No obstant, fent servir un mòdul de comptabilitat integrat amb el teu sistema ERP, la informació està compartida entre les diferents bases de dades de cada departament, eliminant la introducció de forma manual.
  2. Evitar errors. Quan introduïm dades de forma manual, sempre hi ha risc de cometre errors humans. Només cal que perdem l’atenció un segon al realitzar una tasca perquè això suposi un desquadre en els llibres comptables. En eliminar la introducció manual de dades amb el programa ERP, reduïm el marge d’error i obtenim una informació més fiable.
  3. Integració. En l’àrea de la comptabilitat, la integració és fonamental. Un sistema ERP, permet que el departament de comptabilitat de l’empresa integri tota la informació en un únic punt, gestionant tot el procés financer des d’un únic punt. A més, quan simplifiquem els processos comptables d’una empresa, la resta dels processos operatius es veuen beneficiats gràcies a tenir la informació financera de l’empresa al dia. Així, podem portar a terme estratègies i negociacions per al desenvolupament i creixement del nostre negoci.
  4. Informes complets. Fent servir el mòdul de comptabilitat d’ERP, els informes que podem generar són molt més complets i tenen una visió global, ja que fan servir les dades de tota l’empresa. Obtenim així una perspectiva molt més fiable i ample per a poder prendre decisions.
  5. Actualització constant. Un dels grans avantatges de l’ERP i els seus mòduls és que no tenen un sistema tancat i limitat, sinó que a mesura que l’empresa creixi i tingui noves necessitats podem afegir mòduls per a suplir les necessitats que demanda l’organització.

A3ERP | contabilidad, en què pot ajudar-me?

A3ERP | contabilidad és el mòdul d’a3ERP per a PIMES. Una solució integral i fiable per a gestionar el teu departament de finances i comptabilitat de forma més eficient. Aquest tipus de software et permet automatitzar les tasques diàries i integrar els processos del negoci, arribant a ser una empresa més rendible i productiva.