Blog

La Llei “Crea y Crece”

Llei "Crea y Crece"

La Llei “Crea y Crece”

Com comentàvem en l’anterior article, el tema que ens ocupa avui està a l’ordre del dia, avui parlarem de la Llei “Crea y Crece”

Comencem!

 

Quin és l’objectiu de la Llei “Crea y Crece”?

 Els objectius del Reglament de la Llei “Crea y Crece” és:

  • Combatre la morositat i millorar els terminis de pagament entre empreses i professionals. Amb aquest propòsit, obligarà a emetre factures electròniques entre empreses i professionals.
  • Agilitzar la constitució de noves societats mercantils, reduint obstacles
  • Impulsar el creixement i expansió del teixit societari a Espanya

 

Punts claus de la “Llei Crea y Crece”:

  • Generalitzar l’ús de la factura electrònica en operacions entre empresaris i professionals
  • Ampliar el llistat d’activitats econòmiques exemptes de llicència
  • Creació de Societats de Responsabilitat Limitada amb capital social de només 1€
  • Constitució d’empreses més àgil i telemàtica a través del CIRCE

 

La factura electrònica, el punt més important de la “Llei Crea y Crece”:

Aquesta llei fa nous passos en la implantació definitiva de la factura electrònica per a les transaccions realitzades per emprenedors i empreses en les relacions comercials amb altres empresaris i professionals.

Aquest impuls està emmarcat en l’objectiu general de reduir la morositat, tenint en compte que aquesta constitueix una de les causes principals dels problemes de liquiditat i rendibilitat de moltes empreses, especialment en el cas de les pimes.

Per aquest motiu, la llei impulsa l’adopció de la factura electrònica, modificant la normativa actual i ampliant l’obligació d’expedir i transmetre factures electròniques a tots els empresaris i professionals en les relacions comercials.

 

Com es podrà fer la factura electrónica?

  • Mitjançant plataformes privades de facturació electrònica: en aquest cas una còpia de cada factura es dipositarà a la solució pública
  • Mitjançant la solució pública de facturació electrònica
  • Mitjançant la combinació de totes dues.

 

Terminis

 Per la llei “Crea y Crece” la data d’obligatorietat depèn de l’aprovació del seu reglament, previst pel primer semestre d’aquest 2024.

A partir d’aquesta aprovació, les empreses que facturen més de 8 millons d’euros a l’any, disposaran d’un any per l’adaptació, la resta en tindran dos.

 

 El Kit Digital

 Per facilitar la transició cap a la facturació digital tant empreses com autònoms poden accedir al paquet d’ajuts kit digital per a factura electrònica.

Recordeu que totes les solucions que posem a la vostra abast relatives a facturació i gestió del vostre negoci, s’adapten a les noves exigències normatives i poden ser objecte de subvenció a través d’aquest programa.

Si tens qualsevol dubte al respecte, contacta amb nosaltres. T’ajudarem a fer el pas cap a la facturació electrònica, digitalitzant el teu negoci i complint així amb la normativa.

Etiquetes: