Nuestro blog

Necessites un ERP a la teva empresa. Per què? Per a què?

erp

Necessites un ERP a la teva empresa. Per què? Per a què?

Les dades que una empresa pot gestionar han esdevingut, i cada cop més, el seu actiu més important. Ja no es tracta només d’obtenir i classificar dades, sinó de saber gestionar-les i treure’n partit. Conceptes com ara Big Data o Business Intelligence ressonen amb més força cada vegada, però per arribar a aquest nivell d’anàlisi cal començar per la gestió, i això forma part de l’ERP.

Necessites un ERP a la teva empresa. Per què? Per a què? 1

Necessitem les eines adequades per a ordenar les dades, gestionar-les i treure’n tot el potencial que ens ofereixen. I això és el que ens donen els ERP (de l’anglès Enterprise Resource Planning), sistemes de planificació de recursos empresarials que ens poden ajudar a dur a terme tota la gestió de les dades.

És per això que hem decidit de condensar en un apunt els motius bàsics pels quals la implantació d’un ERP beneficiarà el creixement i la seguretat de la teva empresa.

 1. Control de les teves gestions
   El creixement de l’empresa augmenta exponencialment el nombre de dades i gestions que hem de generar. Això pot esdevenir un problema en relació a la seguretat de les dades sensibles amb les quals treballem i a les gestions que en fem. Un control eficient de les nostres gestions farà que millori el nostre servei al client i, per tant, que la nostra empresa tingui un millor rendiment.
 2. Deixar enrere solucions obsoletes
   Sens dubte, Excel ha estat l’eina informàtica per excel·lència per la gestió, però les dificultats que comporta per accedir a les dades i les complicacions per connectar l’eina amb altres fan que les teves necessitats no siguin cobertes. A més, dificulta la tasca d’extraure dades reals sobre el resultat de les teves accions dins l’empresa, la qual cosa és el teu valor principal.
 3. Augment de la productivitat
   L’estalvi de temps en els processos, la integració de tota la informació en una sola eina i l’automatització de les tasques administratives faran que la teva eficiència millori des del primer moment. Alleujar les tasques repetitives millorarà el clima laboral i, per tant, la productivitat dels teus treballadors.
 4.  Implantació a la teva mida
   Els sistemes ERP es caracteritzen per la seva versatilitat i la facilitat per a combinar mòduls i funcionalitats que puguin satisfer les necessitats reals de la teva empresa: facturació, nòmines, vendes… Tot això sempre amb la garantia de l’escalabilitat de l’eina, perquè quan la teva empresa creixi, el teu ERP creixi amb tu.
 5. Comprensió dels teus resultats
   Els plans estratègics d’empresa resulten més senzills quan tota la informació es troba organitzada en un sol lloc de manera transversal, la qual cosa permet d’obtenir estadístiques de cadascun dels teus processos i recolzar-te en aquestes dades per a prendre decisions. El mesurament de les nostres accions és el que ens permet de prendre decisions estratègiques o fer canvis amb fiabilitat.
 6. Millora de la comunicació
   Quan els diferents departaments d’una empresa funcionen de manera independent i les seves operatives no es troben connectades, la comunicació esdevé molt més complicada. L’ERP permet de crear una gestió unificada de totes les dades de l’empresa i facilita la comunicació i l’obtenció d’estadístiques a partir de les dades de diversos departaments.
 7. Introduir innovació tecnològica
   La demanda de noves eines per part dels treballadors és cada cop més tangible; en un moment en el qual la tecnologia ens envolta cada vegada necessitem més solucions que ens permetin de treballar amb mobilitat, des de qualsevol lloc i dispositiu. Una eina de gestió unificada i amb accés a les dades al núvol des de qualsevol lloc i dispositiu esdevé cada cop més necessària.