Nuestro blog

Com triar un software de RRHH?

eine de rrhh

Com triar un software de RRHH?

Existeixen gran quantitat d’eines de Recursos Humans al mercat. Per trobar la que millor s’adapta a la nostra empresa haurem de fer-nos diverses preguntes abans de prendre una decisió.

Evidentment existeixen diferents eines perquè estan dirigides a diferents usos o funcionalitats, tipus d’usuaris, grandària de l’empresa, processos de treball… pel que hem de fer-nos una sèrie de preguntes que ens ajudin a triar l’eina més adequada per a la nostra empresa.Com triar un software de RRHH? 1

Quan ens referim a un software de Recursos Humans no solament estem contemplant la part pràctica o numèrica de la nostra empresa sinó que parlem de gestionar el capital humà que la forma. Hem de tenir clar que de la seva satisfacció a l’entorn laboral dependrà el nostre èxit, pensant en solucions que atenguin a les seves necessitats i millorin la qualitat del seu dia a dia en el treball, perquè solament així estarem preparats per créixer com a empresa.

 1. Cobreix les meves necessitats?
  Cada empresa té les seves peculiaritats i el software que triem ha de poder adaptar-se a les nostres condicions i necessitats. Si ens trobem davant diverses opcions que cobreixen aquest punt el millor és decantar-se per aquella que es pugui adaptar al nostre creixement, adaptant-se a les necessitats que tinguem a cada moment
 2. És un software multidispositiu?
  Cada vegada més operacions són realitzades a través de dispositius mòbils. És fonamental que la nostra solució sigui multidispositiu, que disposi d’una app mòbil amb una utilitat ràpida i intuïtiva que ens permeti realitzar operacions bàsiques a qualsevol moment i des de qualsevol dispositiu.
 3. Usabilitat
  La implantació d’una nova eina suposarà un canvi generalitzat en els nostres processos i formes de treball. Aquest canvi ha de ser el més senzill possible. No pot ser un mecanisme complet, atès que l’hem d’aconseguir amb la implantació d’un nou software que ens permetrà estalviar en els temps de gestió.
 4. Quines gestions del meu departament vull dur a terme a través d’un nou software?
  Un bon software de Recursos Humans pot oferir un ventall de possibilitats molt ampli. Haurem d’establir les prioritats d’allò que volem incloure, sobretot en la primera fase del canvi. Caldrà que sempre tinguem la mira ben orientada perquè una vegada s’hagi implementat la nova eina és probable que vulguem créixer i anar adaptant-la a altres gestions del departament. L’eina que triem ha de poder permetre’ns-ho, ser escalable.
 5. És compatible amb la resta d’eines de la meva empresa?
  Hem de fer una anàlisi que ens garanteixi que el nou software serà compatible amb totes les aplicacions i eines de les quals ja fem ús a la nostra empresa. El nou software de gestió ha d’adaptar-se a la nostra empresa i mai al contrari.
 6. Compta amb un suport postvenda que pugui ajudar-me?
  La gestió de Recursos Humans és una activitat complexa, pel que la solució que triem ha de ser adaptable i que el proveïdor del servei s’adapti a les nostres necessitats concretes. Es tracta de combinar els teus coneixements i estructures amb aquelles que ofereixi el software que contractis i que aquest estigui disponible per resoldre els teus dubtes, oferir formació per a tot el teu equip i mantenir-te sempre informat de novetats o actualitzacions que puguin afectar-te. Del suport postvenda que ofereixi el teu proveïdor pot dependre l’èxit de la implantació d’un nou programari a la teva empresa.
 7. Ho rendibilitzaré?
  Hauràs de tenir clar que el software que triïs cobreixi les necessitats que tu tens de forma real i pràctica. No et serviran les prestacions que no s’adaptin als processos de la teva empresa. La teva solució serà rendible si soluciona les teves necessitats prioritàries i si et permet invertir solament en aquestes i anar escalant més endavant. Després podràs fixar-te objectius de rendiment i comprovar si pots implementar nous serveis dins de l’eina.