Blog

5 avantatges d’avaluar el rendiment laboral del treballador

experiencia grup vandellos

5 avantatges d’avaluar el rendiment laboral del treballador

El correcte desenvolupament i creixement d’un negoci depèn del grau de control que la companyia tingui sobre tots els aspectes de l’empresa. És important conèixer com funciona la nostra companyia tant com entendre la forma en la qual actua el nostre sector.

Per això, avui volem transmetre la importància que resideix en valorar el rendiment laboral del treballador, un dels actius més importants de l’organització.

5 avantatges d’avaluar el rendiment laboral del treballador 1

Per què valorar el rendiment laboral dels treballadors?

Comencem aquest apartat amb una metàfora. Imagina’t un motor, una gran quantitat d’engranatges i vàlvules que treballen a l’uníson per a aconseguir que l’element al qual dóna energia aconsegueixi resultats. Ara, pensa que un sol d’aquests engranatges falla. El motor deixa de funcionar o, almenys, no obté el mateix rendiment que s’espera.

Si extrapolem aquesta idea al desenvolupament diari d’una empresa, els treballadors són els engranatges i les fallades en les vàlvules, el mal rendiment laboral provoca negatius resultats en la companyia.

Un dels principals beneficis de les avaluacions del rendiment laboral és la millora de la productivitat. Pots aconseguir que un empleat treballi millor a partir d’aquest tipus d’avaluacions.

Un altre avantatge d’establir un procés d’avaluació del rendiment del personal en una empresa és el de detectar els possibles errors en el disseny dels llocs de treball.

Si una persona no està qualificada per a una tasca o és una feina que no s’adapta als seus coneixements, podem saber-ho i realitzar canvis per a millorar el rendiment laboral.

A més, amb els resultats de l’avaluació del rendiment laboral a la mà, podem crear un millor i més just sistema de polítiques de compensació i un altre amb la normativa d’ascens per als treballadors.

Pots incentivar el compliment d’objectius amb beneficis o salari variable en funció del que s’aconsegueixi. També aconsegueixes prendre millors decisions sobre les possibilitats laborals a les quals els empleats poden optar.

Inclús, pots aconseguir detectar quan un agent extern a la empresa afecta en el rendiment del treballador. Gràcies al report de rendiment laboral, podem conèixer si existeix algun aspecte aliè al negoci que limita o dificulta l’activitat del nostre empleat i ajudar-lo. Com per exemple, situacions relacionades amb la salut, la família, els diners, etc. que poden impedir la millora del rendiment laboral.

 

Com avaluar als teus empleats de forma correcta

Cada empresa ha de tenir en compte quines són les seves necessitats abans d’establir els indicadors del rendiment laboral que regiran els seus mètodes de valoració. De forma general, l’avaluació del rendiment en una empresa està orientada entorn a tres principis bàsics:

  • El comportament de l’empleat
  • El seu grau de contribució amb els objectius i treballs proposats
  • Potencial de l’entrevistat

Aquests aspectes són avaluats i analitzats a través de qüestions amb una determinada puntuació que després són comptabilitzades, donant com a resultat la qualificació del rendiment laboral.

I, com podem obtenir aquestes dades? Doncs a través d’avaluacions de supervisors als empleats, l’autoavaluació del propi treballador, dades que obtenim a través dels propis companys i dels clients, o inclús, una avaluació en la que comptem amb tots els mètodes anteriors.

Aquestes solucions requereixen de més temps i esforç, però responen millor a la qüestió de què provoca el mal rendiment.

Un altre mètode diferent és l’avaluació automatitzada, on s’avalua al treballador mitjançant el seguiment informàtic de les seves activitats. Més intrusiu, però molt eficaç.

 

Com premiar el rendiment laboral

Un cop acabat l’informe d’avaluació del rendiment laboral, és lícit establir o millorar els plans per a premiar la productivitat dels teus empleats.

És la forma que tenen les empreses d’augmentar el compromís i el rendiment dels seus treballadors i així reduir els costos de rotació de personal.

No dubtis en lligar l’avaluació del rendiment i la remuneració laboral per a animar al capital humà de la teva organització.

 

A3EQUIPO | evaluación

Amb l’eina a3EQUIPO | evaluación podràs mesurar el rendiment laboral d’una forma fàcil i senzilla que t’estalviarà temps i diners. Gràcies a aquest software, pots establir quins aspectes avaluar en un treballador en funció dels objectius, competències i comportaments. Tot això de forma automàtica i d’acord amb els continus canvis legals.

Estalvia temps i guanya eficiència en les proves d’avaluació del rendiment laboral personalitzades que t’ofereix l’eina en base a les competències i objectius prèviament definits.

Ajuda a elaborar millors i més realistes plans de futur per al teu negoci amb els resultats del rendiment laboral a la mà. A què esperes?