Nuestro blog

6 canvis en la presentació de la Renda 2018

declaracio de la renda

6 canvis en la presentació de la Renda 2018

El passat 2 d’abril de 2019 va començar oficialment la Declaració de la Renda i Patrimoni 2017/2018. Els contribuents podran fer la declaració dels seus ingressos el passat exercici al llarg dels 3 mesos següents (fins a l’1 de juliol de 2019). Com cada any, aquesta campanya de la Renda porta novetats i canvis que és necessari conèixer, us presentem alguns d’ells a continuació.

6 canvis en la presentació de la Renda 2018 1

Reducció de quota:

Els contribuents amb rendes inferiors a 16.825 euros es podran beneficiar d’una reducció de la quota. Aquesta reducció ascendeix a un total de 5.565 euros anuals per als que tenen uns ingressos inferiors a 13.115 euros i una quantitat proporcional a aquesta xifra per a aquells que ingressen entre 13.115 i 16.825 euros.

No obstant, en aquest exercici la reducció només és efectiva a partir del 5 de juliol de 2018, per tant, la reducció final es calcularà a través d’una sèrie d’ajustos.

Beques:

Respecte a les beques, aquest exercici s’incrementa el límit exempt de les beques públiques i les concedides per entitats per a cursar estudis. La quantitat econòmica exempta ascendeix a 6.000 euros anuals -el doble del passat exercici que s’establia a 3.000 euros- i fins a 18.000 euros l’any si la beca té per objectiu compensar costos de transport i allotjament o fins a 21.000 euros quan es tracti d’estudis a l’estranger.

Deducció per a famílies nombroses a partir del quart fill:

S’amplia la quantia de la deducció en 600 euros addicionals per cadascun dels fills que formin part de la família nombrosa a partir del nombre mínim perquè hagi adquirit el títol de família nombrosa (és a dir, a partir del quart fill). En aquest exercici, la deducció només s’aplica des d’agost fins a final d’any, a raó de 50 euros al mes.

Sense paper:

Aquest any desapareix la possibilitat d’obtenir la declaració i els documents relacionats en paper imprès generat a través del servei de tramitació de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària.

Fraccionament:

Els contribuents que hagin domiciliat el primer pagament podran domiciliar el segon fins al 22 de setembre de 2019 i, si no han domiciliat el primer, podran fer-ho amb el segon fins a l’1 de juliol de 2019. En cas de domiciliar el primer pagament però no el segon, hauran d’efectuar l’ingrés fins al 5 de novembre de 2019.

 

Inversió en empreses de recent o de nova creació:

Els contribuents que inverteixin en empreses de recent o de nova creació podran deduir-se un 30% dels imports, amb una base màxima de 60.000 euros. Fins ara era un 20% de deducció amb una base de 50.000 euros.

App:

Aquest any, s’amplien les possibilitats a través de l’App de l’Agència Tributària que es va posar en marxa la campanya passada. Podem modificar l’IBAN i l’assignació tributària, consultar les dades fiscals dels últims tres exercicis, sol·licitar i anul·lar cita prèvia, conèixer l’estat de la devolució i rebre avisos personalitzats al telèfon.